1-BİREBİR GÖRÜŞME: Rehber Öğretmenimiz tarafından veli, öğrenci ve öğretmenler ile yapılan görüşmelerdir.
2-REHBERLİK SUNUMLARI: Stresle Başa Çıkma Yöntemleri, Sınav Kaygısı, Zaman Yönetimi, Verimli Ders Çalışma Teknikleri, Öğrenme Stilleri, Motivasyon ve Farkındalık, LGS Bilgilendirmesi.
3-SORU TAKİP ÇİZELGESİ: Öğrenci haftalık olarak yaptıklarını çizelgesine doldurur ve ailesine kontrol edildiğine dair imza attırıp haftada 1 Rehber Öğretmenine gösterir. Rehber Öğretmen de öğrenciyi eksiklerine göre yönlendirir ve ailesi ile iletişime geçer.
DERS ÇALIŞMA PROGRAMI: Rehber Öğretmenimiz tarafından konular ilerledikçe saatli bir şekilde artarak giden soru sayısı, ayda 1 yenilenen örnek çalışma programı yapılır.
4-SINAV ANALİZİ VE DEĞERLENDİRMESİ: Haftalık yaptığımız deneme sınavlarımızın sonrasında Rehber Öğretmenimiz tarafından hem istatistiksel olarak sisteme işlenen, hem de öğrenci-öğretmen ve veliye aktarılan değerlendirme bilgisidir.
5-KİTAP KONTROLÜ: Beyin bağlantısını güçlendiren, empati yeteneğini arttıran, kelime dağarcığımızın gelişmesini sağlayan, stresi azaltan ve rahat uyumamızı sağlayan kitap okumanın bizler için oldukça önemi büyüktür. Öğrenciler 1 ay boyunca okudukları kitapları Rehber Öğretmenimize getirir ve anlatımını gerçekleştirir.
6-ENVANTER VE TESTLER: Rehber Öğretmenimiz tarafından uygulanan öğrencilerin kişilik özellikleri ya da yetkinlikleri itibariyle uygunluklarının ya da potansiyellerinin belirlenmesi amacıyla kullanılan psikometrik araçlardır.
7-GRUP REHBERLİĞİ:Bireyin gelişmesine, kendisini ve imkânlarını tanımasına, gerçekçi ve uygun planlar ve seçimler yaparak kendini yönlendirmesine ilişkin grup etkinlikleri ve süreçleri gerçekleştirilir.